Nieuws
Op zaterdag 5 november organiseert Landschappen NL voor de 16e keer de Natuurwerkdag. Op bijna 500 locaties door heel Nederland krijgt het landschap een opknapbeurt. Stichting Landschapsbeheer Gelderland coördineert de Natuurwerkdag in Gelderland voor meer dan 60 locaties! Ook in de gemeente Ede zijn leuke werklocaties. Alle hulp is welkom! Ervaring is niet nodig, wel zin om de handen uit de mouwen te steken.
Landschap kan niet zonder vrijwilligers
Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.
 
Kom helpen in Bennekom of Lunteren
NIVON gaat met vrijwilligers bij Natuurvriendenhuis De Bosbeek in Bennekom heide en bos opschonen. Kinderen zijn welkom om mee te helpen en er is een puzzeltocht.
A Rocha Bennekom gaat aan de slag op de Franse Kamp. Het voormalige defensieterrein is leefgebied voor de zandhagedis. Iedereen is welkom om te komen zagen.
Scouting Bennekom werkt op Landgoed Hoekelum-Zuid, prachtig gelegen op de stuwwal op de Veluwe. Vrijwilligers pakken achterstallig onderhoud aan en verwijderen Amerikaanse vogelkers.
Pinetum de Dennenhorst in Lunteren doet bosonderhoud, voor elk wat wils. Er is zwaar en licht werk, maar het is vooral gezellig!
 
Voor goed gereedschap en een werkinstructie wordt gezorgd. Op bijna alle locaties wordt gezorgd voor koffie, thee en soep
 
Aanmelden en meer informatie: www.natuurwerkdag.nl.
Ook te volgen op Facebook en Twitter #natuurwerkdag
Partner van de Natuurwerkdag is de Nationale Postcode Loterij.
Provincie Gelderland subsidieert de Natuurwerkdag in Gelderland.
LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met:
de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland, A Rocha en wordt ondersteund door IVN, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie en de KNNV vereniging voor veldbiologie.