Nieuws
Het vogelleven in het park is bijzonder rijk. Daarom staat ‘Het Nationale Park De Hoge Veluwe’ op zaterdag 10 en zondag 11 juni volledig in het teken van vogels. Tijdstip: 08:00 tot 17:00 uur. Locatie: Marchantplein. Prijs: Gratis (excl. entree tot het park). Reserveren wandelingen is verplicht (website: hogeveluwe.nl).
 
Sommige vogelsoorten zijn relatief makkelijk te spotten, terwijl voor het zien van andere soorten een dosis geluk nodig is. Het staat vast dat er ongeveer 100 vogelsoorten voorkomen in het park, waaronder 17 Rode Lijstsoorten. Welke vogels er te zien en te horen zijn, is afhankelijk van het terrein en het jaargetijde. In juni is er in ieder geval volop vogelactiviteit!
Tijdens het Vogelweekend kunt u genieten van een volledig dagprogramma, voor zowel volwassenen als kinderen.
 
Wandelingen
Op de dagen worden er twee wandelingen per dag onder leiding van een natuurgids georganiseerd, t.w. de ‘Vroege Vogelwandeling’ en de ‘Vogelthemawandeling’. Reserveren is hiervoor verplicht:
 
Lezingen
In de middag zijn er gratis lezingen in de Filmzaal. Reserveren voor deze lezingen is niet nodig.
 
Wim Weenink
Wim Weenink loopt al heel veel jaren te fotograferen. In de loop van al die jaren heeft hij zo ongeveer alle karakteristieke vogels van het park gefotografeerd. Tijdens de presentatie vertelt hij er over en uiteraard laat hij zijn meest bijzondere foto’s zien. Data lezing Wim Weenink: zaterdag 10 en zondag 11 juni om 16:15 - 17:00 uur.
 
Kinderactiviteiten
In het weekend kunnen kinderen tussen 11.00 en 13.30 uur gratis deelnemen aan de activiteit ‘EI-genwijs’, waarbij je alles te weten komt over de meest ‘EI’-genwijze ‘EI’-genaardigheden van de natuur.
Daarnaast brengt de ‘Flierefluiter’ een bezoek aan het park. Kinderen kunnen van 14.00 tot 16.00 uur met hem mee op pad, en leren alles over vogels. Spannend én leerzaam!
Verder staat er op zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur de ‘Knutselbus’ op het Marchantplein om met de kinderen naar hartenlust prachtige vogelcreaties te maken.
 
Vogelobservatieplekken
De vogelobservatieplekken in het ‘Het Nationale Park De Hoge Veluwe’ zijn in het voorjaar volledig gerenoveerd, waardoor er weer optimaal genoten kan worden van de vogels. Tijdens het Vogelweekend bent u van harte welkom om zelf een kijkje te komen nemen.
Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: hogeveluwe.nl