Nieuws
Zaterdag 29 oktober is het de ‘Nacht van de Nacht’. In het kader hiervan heeft de Stichting Natuurcentrum Veluwe een bijzondere activiteit gepland.
Het programma:
22:00 uur: ontvangst in het Natuurcentrum met koffie, thee, en warme chocolademelk.
22:30 uur: aanvang van de nachtwandeling o.l.v. een van onze boswachters met o.a. informatie over het leven en gedrag van de diverse wilde dieren in de bossen rondom het Natuurcentrum.
Ca. 23:30 uur: terugkomst in het Natuurcentrum, waar de deelnemers onder het genot van een
kop warme soep met stokbrood en kruidenboter nog wat kunnen napraten met de boswachter over hetgeen men gezien of gehoord heeft.
 
Vanuit diverse Natuur en Milieu organisaties wordt het publiek bewust gemaakt van de gevolgen van lichtvervuiling, en tevens de schoonheid van de nacht laten (her)beleven. Tijdens de wandeling kunnen de deelnemers weer kennis maken met de nacht, zijn kleuren, geuren en geluiden. Stevig schoeisel aan de voeten, en een zaklamp meenemen. De zaklamp is alleen bedoeld voor ‘noodgevallen’.
Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn.
 
Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a in Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede).
Kosten van de wandeling inclusief koffie, thee, warme chocolademelk en soep met stokbrood en kruidenboter na afloop zijn € 7,50 voor volwassenen en € 6,00 voor kinderen t/m 12 jaar.
 
Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk. Dit kan via de website: www.natuurcentrumveluwe.nl