Nieuws
De ‘Passiflorahoeve’ is maar vier maanden per jaar geopend. Slechts één keer dit jaar wordt er een unieke avondopenstelling gehouden. Men ziet ’s avonds namelijk andere insecten dan overdag. In 2015 en 2016 het ‘Nachtvlinders Kijken’ een schot in de roos!
Naast de gezelligheid hebben heeft het team van de ‘Passiflorahoeve’ toen ook zeldzame vlinders op de doeken kunnen vinden.
 
Heb je de avondopenstelling gemist?
Dan is dit de laatste kans in 2017 om dit mee te maken. En wel op dd 12 september, vanaf 19.30 uur. De speciale toegangsprijs voor deze avond bedraagt € 12,50 p.p. incl. eenmaalkoffie met cake.
Tijdens de avondopenstelling is er uiteraard toegang tot onze vijf vlindertuinen: Tropische Vlindertuin, Tropische Vlinderkwekerij, Europese Vlindertuin, Europese Vlinderkwekerij en een Europese Buitenvlindertuin.
Je ziet bij ‘Passiflorahoeve’ de gehele levenscyclus van een vlinder, van eitje, naar rups, van rups naar pop en van pop naar vlinder. En natuurlijk de grote collectie ‘Passiflora’s’, ‘Aristolochia’s’ en ‘Fuchsias’.
 
Op het buiten terrein staan een aantal schermen waar met behulp van speciale lampen op verschillende locaties aan de slag gaan om nachtvlinders en andere organismen op een educatieve wijze in beeld te brengen.
Opgave hiervoor dient per mail via info@passiflorahoeve.nl te worden gedaan. Via Facebook kunt u alle nieuwtjes volgen https://www.facebook.com/PassiflorahoeveVlindertuin. Ook evenementen en ervaringen van onze bezoekers worden hier gedeeld.
De Passiflorahoeve, Oud Willigerweg 1, Harskamp, 0318 457 411, www.passiflorahoeve.nl