Nieuws
Verborgen verhalen over liefde, verraad en vriendschap en de zoektocht naar identiteit komen tot leven in het toneelstuk ‘Sampai berjumpa lagi’ (Tot weerziens) van het Duo MataHary en in de presentatie van de roman ‘Het lied van Ezra’, van schrijver Jan Tomasowa, die wordt vertolkt door Dolly Hitipeuw en begeleid door harpiste Yvonne Lengams.
 
Itja en Ezra: Molukse boys uit de kampen De Biezen te Barneveld en Bruinhorst te Ederveen.
 
Itjais de hoofdrolspeler in het toneelstuk ‘Sampai berjumpa lagi’ en Ezrais de hoofdpersoon in het boek ‘Het lied van Ezra’. Op jonge leeftijd verhuisden zij van de Molukse kampen naar de dorpen Lunteren en Barneveld. Beide jonge mannen worden heen en weer geslingerd tussen de Molukse en Nederlandse cultuur. Ze ontwikkelen een haat-liefde verhouding met beide culturen. En gaan op zoek naar hun identiteit.
 
Toneelgroep Duo MataHary bestaat uit vader René Akihary en zijn dochter Eleonora Kramer-Akihary die al jaren het land doortrekken met hun theaterstuk ‘Sampai berjumpa lagi’ .
Jan Tomasowa is schrijver van o.a. de roman ‘Het lied van Ezra Makakea’. Het boek vertelt het verhaal van de Molukse bewoners van kamp De Biezen. Hij heeft ook het essay ‘Molukse Overpeinzingen’ geschreven.
 
Deze Molukse avond begint met een muzikale introductie van percussionist Nippy Noya, voormalig lid van de Molukse band Massada en Pika Nendissa, ceremonieel Moluks krijgsdanser van TenuE Hiaka Alifuru. En de bekendmaking van de samenwerking in de komende 3 jaren tussen de Molukse stichting Ana Upu te Lunteren en het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem
 
Kaarten voor het bijwonen van deze authentieke Molukse avond in Theater Cultura Ede bedraagt €12,50 per persoon inclusief 2 drankjes en garderobe.
 
Kaartverkoop aan de kassa:
Tijdens openingstijden van Cultura kunt u bij de theaterkassa kaarten kopen en afhalen. Bij de kassa kunt u contant of per pin betalen. De PODIUM Cadeaukaart en de VVV Cadeaukaart kunt u daar ook besteden.
 
Kaartverkoop via internet:
Via www.cultura-ede.nl/theaterkunt u vanaf 18 mei a.s. 7 dagen per week, 24 uur per dag, kaarten reserveren. U betaalt snel en veilig via uw eigen bank met iDEAL of met de PODIUM Cadeaukaart. U kunt de kaarten zelf uitprinten. Wij kunnen de kaarten ook per post verzenden. Hiervoor betaalt u per bestelling € 1,50 verzendkosten.