Nieuws
De boswachter van ‘Geldersch Landschap en Kasteelen’ organiseert op woensdag 23 augustus een moeflonexpeditie over het ‘Wekeromse Zand’. Hier loopt een populatie van zo’n 60 moeflons. Zij worden ingezet voor het in stand houden van het levende zand op de zandverstuiving.
Moeflonexpeditie_over_het_Wekeromse_Zand 
Weinig Nederlanders hebben het kleine, harige dier met de indrukwekkende, gedraaide hoorns in het wild gezien: de Moeflon. De reden daarvoor is dat dit wilde schaap zeer schuw is, een goed gehoor heeft en zich overdag, ook al vindt hij zijn voedsel op de heide, het liefst in een bos schuilhoudt.
Bovendien zijn er nauwelijks 250 van in Nederland. De boswachter gaat samen met de deelnemers op zoek naar deze dieren. De excursie is niet geschikt voor kinderen onder de12 jaar (stilte nodig).
 
Start: 14.00 uur op de parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom. Duur: ca. 2 uur. Deelname: € 5,00 p.p. Donateurs ‘Geldersch Landschap & Kasteelen’ gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: via Ideal bij reservering.
Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen
Informatie: Henk Huizing, tel. 06 - 51 966 359 of Wiebe Verbaan, tel. (0318) 611 947.