Nieuws
 Spectaculaire samenwerking tussen mens en dier in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.
Op vrijdag 2 september wordt de 16e editie van de Militaire Prestatietocht te Paard (MPTTP) gehouden. De MPTTP is van een kleinschalig, particulier initiatief uitgegroeid tot een evenement van internationale allure waarin teams van vier tot acht ruiters een parcours met diverse behendigheidsproeven te paard afleggen. In totaal doen er 179 paardenliefhebbers mee aan deze tocht.
 
De deelnemers dienen hun vaardigheden te laten zien in of op de volgende onderdelen: ‘obstakelproef’, ‘handgranaatgooien te paard’, ‘handboogschieten’, pistoolschieten, springen, ‘ringsteken te paard’. Daarnaast dienen zij ook een kennisproefje af te leggen.
Net als vorig jaar zullen dit jaar niet alleen ruiters en koetsiers deelnemen. Ook zullen lastdieren (paarden en muilezels) met begeleiders te voet (Tactical Pack Animals) het parcours van 36 km afleggen. De eendrachtige samenwerking tussen mens en dier tegen het decor van Het Nationale Park De Hoge Veluwe staat garant voor spectaculaire beelden.
De deelnemers zijn zowel militairen, politiefunctionarissen als burgers. Ook veteranen, die als gevolg van hun operationele inzet gewond zijn geraakt of PTSS hebben opgelopen, rijden mee op een van de deelnemende koetsen. Sommigen doen zelfs actief mee door de route te voet af te leggen met de Tactical Pack Animals. Tenslotte hebben een aantal veteranen het hele jaar getraind om als ruiters te kunnen deelnemen aan de MPTTP.
Als gastheren zullen optreden brigadegeneraal Ron Smits, Commandant Opleidings- en Trainingscommando van de Koninklijke Landmacht en Seger baron van Voorst tot Voorst, directeur van Het Nationaal Park De Hoge Veluwe.
Op de Picknickweide, in het Centrumgebied van het Park, kan het publiek van ongeveer 11.00 uur tot 15.00 uur mee doen aan de schietproeven en ook kan voor € 1,-- een ritje gemaakt worden in een tank.. De opbrengst hiervan is bestemd voor de Stichting Hulp Hond.