Nieuws
Vanwege het behalen van de mijlpaal van 50 leden voor Herenboeren Ede, bezocht ik afgelopen zaterdag Remeker in Lunteren. Ik ben ook lid van Herenboeren Ede en ik zie veel overeenkomsten tussen Remeker en Herenboeren: beiden willen voedsel produceren door samen te werken met de natuur, in plaats van de natuur te beheersen. Inmiddels heeft Herenboeren Ede al zo’n 60 leden en de interesse groeit gestaag! Ruim 200 mensen ontvangen inmiddels onze nieuwsbrief. In zonnig zomers weer vertelde Jan Dirk van de Voort met bezieling hoe het na jaren zoeken en experimenteren is gelukt om natuur- en diervriendelijk, kaas te maken. Het verrijken van de bodem en het bodemleven is de basis voor gezonde koeien, die uiteindelijk leiden tot gezonde producten van topkwaliteit.  Als Herenboeren zijn we door het mooie verhaal van Remeker bijzonder geïnspireerd om de eerste Herenboerderij in gemeente Ede echt uit te voeren. We willen met 150-200 huishoudens een coöperatie vormen om gezamenlijk een gemengde boerderij zonder financieel winstoogmerk te leiden.
Mijlpaal_voor_Herenboeren_Ede
We produceren voor onszelf en onze gezinnen, niet voor de markt. Een boer in loondienst doet het dagelijks werk en zorgt zo voor een wekelijks pakket met een variatie aan groenten, fruit en eieren. De dieren die de eieren en het vlees leveren hebben volop de ruimte voor hun natuurlijke gedrag.,Doordat we zo natuurlijk mogelijk werken draagt het rijke bodemleven bij
aan vitale voeding, gezonde dieren en een gezond landschap. Nieuwsgierig geworden? Maak verder kennis met ons via www.herenboerenede.nl en wordt ook lid! Niet alleen kaas, maar ook groenten, fruit, vlees en eieren op natuurvriendelijke wijze, gezond en inspirerend!
Arjen de Jager, Bestuurslid Stichting Herenboeren Ede e.o.