Nieuws
Matthias_de_Kruijf_winnaarIn Wekerom werd zaterdag 27 januari het 21e ‘Hent Uut’t Zaand‘ damtoernooi gehouden. Er hadden 56 dammers aangemeld voor het door damclub D.E.S.- Lunteren en De Kroonschijf uit Ede georganiseerde damtoernooi. De sfeer was prima en er weer volop gestreden in de tien groepen van zes dammers.
 
In de hoofdklasse A was de Barnevelder Matthias de Kruijf een klasse apart door al zijn vijf wedstrijden te winnen. De concurrenten konden niet verhinderen dat Matthias alle partijen een voor een won van Chris Versteege, Henk Kleinrensink, Evert v.d. Pol en als laatste van de Voorthuizenaar Stijn Overeem. Stijn had nog een klein kansje op de eindzege maar moest ook in een spannende partij zijn meerdere erkennen in de Kruijf.
De wisselbeker ging dit jaar overtuigend naar de damclub D.C.E. uit Ederveen.
D.C.E. had met de volgende vier spelers een score van 29 punten: 1. Gerwin Beijer 5-8 2. Johan Kuijkhoven 5-8 3. Reindert van de Lagemaat 5-7 4. Henk Donkelaar 5-6
Matthias_de_Kruijf_winnaar_1 
Aan het einde van het damtoernooi reikte Jaap Heij en Geurt Hendriksen de prijzen uit aan alle deelnemers van het 21e ‘Hent Uut’t Zaand’ damtoernooi.
Door de sponsoring van diverse bedrijven was het mogelijk door de organisatie om mooie prijzen beschikbaar te stellen in vorm van vleesschotels, kaaspakket, en andere lekkere lekkernijen
 
De winnaars van de diverse groepen waren:
Hoofdklasse A : 1 Matthias de Kruijf 5-10 W.S.D.V.- Wageningen
Hoofdklasse B : 1. Johan Top 5-07 D.E.S. – Lunteren
Eerste klasse A: 1. Erwin Jochemsen 4-07 De Kroonschijf – Ede
Eerste klasse B: 1. Johan Kuijkhoven 5-08 D.C.E. – Ederveen
Tweede klasse A : 1. Reindert van de Lagemaat 5-07 D.C.E. – Ederveen
Tweede klasse B: 1. Gijs Dekker 5-08 B.D.S.V. – Barneveld
Tweede klasse C: 1. Henk Donkelaar 4-06 D.C.E. – Ederveen
Tweede klasse D: 1. Gerwin Beijer 5-08 D.C.E. – Ederveen
Huisdammers 1. Teun Teunissen 4-08 Ede