Nieuws
Het Witte Hoes in Otterlo is een statig pand gelegen aan de Dorpstraat 35 te Otterlo.
Voorheen een dokterswoning, maar sinds 2011 in handen van Sonja Theunissen, eigenaresse van onder andere Hotel- Grand Café Kruller.
Waar het pand momenteel voornamelijk verhuurd word aan groepen, heeft Sonja de handen ineen geslagen met Chef kok Mathijs van Milt om het Witte Hoes om te toveren tot een restaurant op niveau.
Mathijs_van_Milt
Mathijs van Milt, geboren en getogen in Lunteren is zijn carrière op jonge leeftijd begonnen.
Als kleine jongen stond hij al bij zijn moeder en Indische oma aan de keukentafel mee te helpen.
Op zijn 18e koos hij ervoor fulltime de horeca in te stappen. In de daarop volgende jaren kookte hij bij meerdere gerenommeerde bedrijven, zowel in binnen- als buitenland. Een klassieke Franse keuken met een knipoog naar de toekomst, zijn Indische achtergrond en zijn voorliefde voor wild en verse groente zullen zijn keuken gaan bepalen.
Mathijs_van_Milt_1
Hoewel de officiële opening begin 2017 gepland staat is er al veel gaande in de keuken van het Witte Hoes. Het zoeken naar lokale leveranciers bijvoorbeeld bracht Mathijs bij Boerenhart, een Coöperatie die lokale producenten samenbrengt en toegankelijk voor de horeca. Tevens heeft de Familie Theunissen meerdere Schotse Hooglanders in bezit. Ook deze zullen waar mogelijk voorbij komen op de menukaart. De komende maanden zullen er verschillende middagen en avonden zijn waarop het Witte Hoes geopend is om kennis maken met Mathijs en het nieuwe concept.16 Oktober organiseerde Mathijs al een drukbezochte wildlunch waarin gewerkt werd met het mooie wild van de Veluwe, verse groente en spannende bereidingen.
Zaterdag 26 november wordt er wederom een mooie wildmaaltijd gekookt, ditmaal in de vorm van een 5 gangen diner a 52,50 p.p.
Hiervoor zijn nog enkele tafels beschikbaar. reserveren kan via www.wittehoes.nl of op 0318 - 59 12 31.