Nieuws

Wanneer deze Lunterse Krant verschijnt is Martin van den Brink al op weg naar Marokko. Daar wordt zijn nieuwe Mammoet Dakar truck vier dagen stevig aan de tand geboeld. Aansluitend volgt dan de Libya Rally die wordt verreden in, eveneens, Marokko.
Van een gedreven privé Dakar coureur is Martin van den Brink dit jaar in een luxe positie beland. Zijn zware strijd tegen de elementen en de fabrieksjongens in Dakar Rally zijn beloond geworden. De Harskamper is fabriekscoureur geworden bij het Tsjechische team van Mario Kress. Dankzij sponsor Mammoet en MKR Adventure is er een samenwerking aangegaan voor drie jaar.

Het gesprek met Martin vond enige weken geleden plaats op het terrein in Harskamp. Het was even wennen. Was het in voorgaande jaren een drukte van jewelste met monteurs die aan drie trucks tegelijk bezig waren? Ditmaal straalde het een bijna serene rust uit. En, met een rustige en relaxte Martin van den Brink.
“Ja, dat is nu het grote voordeel. Als amateur was je constant bezig met randzaken. Wanneer er iets kapot ging moest je het wel betalen. Dus ging je weer aan het regelen en organiseren.”
‘Nu wordt alles voor je gedaan in Tsjechië. In de periode van de opbouw van de trucks was ik daar een paar keer per maand. Voor de rest kan ik me hier veel beter voorbereiden. Ik kan weer lekker crossen en zo werken aan de conditie.”
Het moet voor hem een droom zijn die uitgekomen is. Jarenlang ploeteren in de marge en dan nu de hoofdrol te kunnen spelen in een echt fabrieksteam.
Het enthousiasme wordt wat getemperd met: “Ho, we zijn nog maar net begonnen. Er is een verbintenis aangegaan voor drie jaar. Deze Dakar Rally(2015) is een eerste test met als doel uitrijden. De ambitie is om in etappes regelmatig een top 10 klassering te behalen.”

De truck die momenteel aan de tand wordt gevoeld in Marokko is zijn tijd vooruit. Deze is opgebouwd volgens de condities die de Dakar Rally organisatie voor 2017 heeft vastgesteld. Enkele verschillen: de motorinhoud mag dan maar 13 liter bedragen de Ginaf truck van dit jaar: 19 liter), het gewicht is met 1.5 ton terug gebracht naar 8500 kilo (minimum gewicht 2017).
Het prettigste zal Marin wel vinden dat hij in een ‘automaat’ gaat rijden. “Ik kan de handen nu aan het stuur houden. Per etappe maakte ik toch al snel 5.000 (!!!) schakelingen. Nu kan ik me beter concentreren en daardoor ook beter corrigeren. Met deze lichtere truck kom je beter door de duinen. Je rijdt jezelf niet zo snel vast.”
Het kan niet anders dan dat Martin over drie jaar een truck tot zijn beschikking heeft voor een topklassering.
“Weet je wat zo mooi is? Er wordt nu geluisterd naar de adviezen die je geeft. Dat geeft echt een goed gevoel en vertrouwen!”