Nieuws
Adel verplicht. Martin van den Brink begint vrijdag als grote favoriet aan de Libya Rally. De rallyrijder uit Harskamp loopt niet weg voor zijn rol als favoriet. Maar de winst in Marokko is echter niet het belangrijkste. ,,We gaan om te testen. Daarnaast wil ik wel zo hoog mogelijk eindigen.''
Mammoet_Rallysport_favoriet_in_Libya_Rally 
De Libya Rally telt zeven etappes. De rijders krijgen een gevarieerde route met veel duinen voor de wielen. De start is in Agadir aan de Atlantische Oceaan en de finish is in Saïdia, in het noorden van Marokko aan de Middellandse Zee. De rally telt 2700 kilometer. In Marokko komen zowel motoren als auto's en trucks aan de start. ,,Het is voor ons een mooie rally", zegt Martin van den Brink.
 
De Harskamper komt in actie met de Renault-truck waar Pascal de Baar in de afgelopen Dakar Rally verrassend zesde mee werd. ,,We gaan in de Libya Rally een nieuwe turbo testen en een ander soort differentieel uitproberen." De zogenaamde front-truck is ondanks de bouw van een nieuwe truck (met een 'neus') sportief nog niet afgeschreven in het kamp van Mammoet Rallysport. ,,We zijn bezig met de nieuwe truck, de Sherpa. Eind mei is de truck klaar. We weten natuurlijk niet hoe dat allemaal uitpakt. We willen daarom de bestaande trucks ook blijven verbeteren."