Nieuws

De Harskampse Luitje Huttinga-Onderstal (56) is vrijdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Loco-burgemeester Willemien Vreugdenhil speldde haar de versierselen op in het verenigingsgebouw van de Hersteld Hervormde Gemeente Harskamp.

Luitje_Huttinga_Lid_in_Orde_van_Oranje_Nassau
Foto: Lydia Huttinga

Vreugdenhil roemde de inzet van Huttinga voor de maatschappij. Zo geeft de Harskampse al ruim 40 jaar leiding aan de Zondagsschool van de Hersteld Hervormde Gemeente in Harskamp. Daarnaast is ze al bijna 30 jaar beheerster van het verenigingsgebouw en ruim 25 jaar vrijwilliger hulptransport Stichting Ruchama. Voor die stichting helpt zij bij het kleding sorteren en inpakken, de organisatie rondom het hulptransport en de evangelisatie voor Roemenië en Oekraïne.

Voor Luitje Huttinga kwam de onderscheiding als een grote verrassing. Zij zat in een vergadering over het calamiteitenplan van de gemeente, toen een groepje familie en bekenden binnenviel en haar naar een naastgelegen zaaltje begeleidde.

De persoonlijke en warme toespraak van de wethouder zorgde voor dochter Lydia enige ontroering. ,,En mijn moeder vond het prachtig dat al haar kinderen en kleinkinderen waren aanwezig, én ook haar ouders."

Bron: Ede stad 15-09-2014