Nieuws
Op zondag 20 december houdt Lisette Pelsers, directeur van het Kröller-Müller Museum, een inleiding bij de tentoonstelling Barbara Hepworth: Sculpture for a Modern World. De lezing vindt plaats om 13.30 uur en is gratis voor iedereen met een geldig toegangsbewijs voor Park en museum.
 
Werk en privé
De inleiding volgt Hepworth’s loopbaan van de stenen sculpturen uit haar jonge jaren tot haar latere beroemde bronzen beelden. Enkele hoogtepunten uit de tentoonstelling worden toegelicht, waaronder de werken die zij voor het Rietveld-paviljoen maakte. Naast haar uitgebreide oeuvre komt ook het persoonlijke leven van Barbara Hepworth aan bod. Bijzonder fotomateriaal uit Hepworth’s persoonlijke archief, toont de context waarin haar werk is ontstaan.
 
Barbara Hepworth: Sculpture for a Modern World
Deze winter eert het Kröller-Müller Museum de Engelse Barbara Hepworth (1903-1975) met een grote overzichtstentoonstelling. Barbara Hepworth: Sculpture for a Modern World brengt haar carrière stap voor stap in beeld, van beginnend kunstenaar in de jaren twintig tot de internationaal bekende beeldhouwer, die zij aan het eind van haar leven is. De tentoonstelling is te zien tot en met 17 april 2016.
 
Barbara Hepworth: Sculpture for a Modern World is samengesteld door Tate Britain in Londen. Na Otterlo reist de tentoonstelling door naar het Arp Museum Bahnhof Rolandseck in Remagen (22 mei tot en met 28 augustus 2016).
 
Informatie voor het publiek: www.krollermuller.nl.
.