Nieuws
Zaterdag 14 mei vond de Veluwse Lentetocht met een drukbezochte markt plaats bij de Petrakerk aan de Lunterseweg. Naast twee grote veilingen en bijna 40 kramen met allerhande nieuwe en gebruikte artikelen, was er veel voor de kinderen te doen.
Lentetocht_en_markt_Petrakerk_trekt_honderden_bezoekers 
Kinderen konden genieten van een huifkartocht, ponyrijden en boogschieten. Ook gewoon even lekker knuffelen met de aanwezige dieren was mogelijk. Zowel ’s ochtends als ’s middags vond een schapenscheerfestijn plaats. Deze activiteit kon op veel belangstelling van jong en oud rekenen.
 
De markt werd gecombineerd met de Veluwse Lentetocht. Dit is de naam voor twee fietsroutes. Bijzonder aan de routes was dat ze langs tal van bezienswaardigheden leiden en er een pauzeerplek met catering was ingericht langs de route. Enkele honderden fietsers maakten hiervan gebruik.
 
Veel bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik het nog geen drie jaar oude kerkgebouw te bezichtigen. De opbrengst van deze verkoping was bestemd voor de ZGG en aflossing van het kerkgebouw. Iedereen is welkom in de zondagse diensten die beginnen om 09.30 en 16.00 uur. Afwijkende tijden en meer informatie zijn te vinden op www.gergemede.nl