Nieuws
Kwaliteit van zorg is belangrijk, ook op zorgboerderijen. Deelnemers op een zorgboerderij en hun familie of verzorgers moeten er van uit kunnen gaan dat hun verblijf daar goed en veilig is. Daarom is er het keurmerk “Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen”, van de Federatie Landbouw en Zorg Nederland.
Kwaliteitskeurmerk_voor 
Voor dit keurmerk moet een zorgboerderij een uitgebreid traject met audit doorlopen. Zo’n traject neemt gemiddeld bijna drie jaar in beslag! Om de kwaliteit van zorg te kunnen garanderen, moeten alle zaken natuurlijk goed op orde zijn. Zorgboerderij Het Middelpunt uit Ede heeft onlangs met trots de oorkonde ‘Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen’ in ontvangst mogen nemen.
 
Knutselen en gezelligheid
We namen deze week een kijkje op deze gezellige kleinschalige zorgboerderij, die net ten noorden van Ede ligt. Vijf ouderen zaten om de keukentafel, samen met zorgboerin Wil en vrijwilligster Margot. De houtkachel brandde en de deelnemers waren druk met een knutselproject voor de Kerst. Ondertussen werd er natuurlijk koffiegedronken en bijgekletst. Eén van de dames schilde appeltjes die daarna op het vuur gingen. Lekker voor bij het middageten!
 
Audit
Zorgboerin Wil van Wagensveld is trots op het behaalde kwaliteitskeurmerk. “Het was best veel werk, maar het dwingt je ook om echt over alles na te denken. Dat is alleen maar goed. Ik vind het belangrijk dat alles netjes op orde is, maar bij ons staan vooral kleinschaligheid, een persoonlijke aanpak en gezelligheid centraal. De audit vond ik best spannend, dus ik ben erg blij dat het keurmerk nu binnen is!”
Vrolijk gaan zorgboerin en deelnemers op de foto met het officiële bordje, dat nog wel even opgehangen moet worden.