Nieuws

Het gebouw staat er al enige tijd en ook is het Kulturhus langere tijd in gebruik. Velen hebben zich er inmiddels de weg eigen gemaakt, naar de huisarts, de fysio of om te sporten . Op verjaardagen, koffie uurtjes en in de ‘wandelgangen’ is het al ter sprake gekomen.
Vrijdag 12 december kan nu echt iedereen onbevangen binnenlopen om kennis te maken. Het Kulturhus Wekerom houdt deze dag open huis. Vanaf 16.00 uur is men er welkom. De officiële opening wordt om 16.15 uur verricht door burgemeester Cees van der Knaap.

Door Henk de Rooy

In het Kulturhus is ook een vorm van een gezondheidscentrum ondergebracht. In dit gedeelte kan men onder meer terecht bij de huisarts (Mirjam Hollemans), fysiotherapeut (Cora Stegman), apotheek (Edwin de Frankrijker) en tandtechnicus Dick Pol. Beheerster van het Kulturhus is Petra Bouman.Zij stellen hun praktijk/werkruimten open tijdens de open dag op vrijdag 12 september.

Kulturhus_Wekerom_vrijdag_12_september_officieel_open

Huisarts
Huisarts Mirjam Hollemans is super tevreden met haar plek in het gebouw. “Het is goed, kan wel zeggen super bevallen. Ik heb het er erg naar mijn zin.” Ze zat recht tegenover haar huidige onderkomen en zag het gebouw tot stand komen. Ze kon niet wachten om erin te trekken. Van kleinbehuisd werd het een apart laboratoriumgedeelte met nog eens vier kamers, waaronder een wacht- en twee spreekkamers. De drie assistentes hebben ook nog eens elk hun eigen bureau. Ook heeft Mirjam nog eens twee huisartsen in dienst.
Loop er tijdens het open huis eens binnen. U kunt zich er dan tegelijkertijd oriënteren op de veranderingen die er met ingang van het nieuwe jaar aankomen.

Fysiotherapeut
Via een omzwerving is fysiotherapeute Cora Stegmans in het Kulturhus terecht gekomen. Een omweg waarvan ze meteen als geen spijt meer van had. Ook zij roemt de ruimte van haar onderkomen en de toegankelijkheid en openheid die er in het gebouw heerst.
“Het bevalt me heel erg goed. Ik kom uit Otterlo, de praktijk daar is blijven bestaan en in Wekerom was er nog geen fysiotherapeut. Ik werk met een leuk stel ondernemers en de sfeer is er goed. De lijnen onderling zijn kort. En dat is heel prettig, ook voor de patiënten!”
Het lijkt wel of het Kulturhus de banenmotor is van Wekerom, want ook Cora heeft vier medewerksters in dienst. In haar praktijk kunnen nu ook therapeutische kousen worden aangemeten. Voor de patiënten uit Wekerom en omgeving een hele uitkomst.

Tandtechnicus
In Wekerom kennen ze hen wel zo’n beetje. Begonnen op een zolderkamertje, wist Dick Pol niet wat hem overkwam met de verhuizing naar het Kulturhus. Per 1 oktober 2013 werkt Dick voor zichzelf als tandtechnicus. Zittend op zijn zolderkamer vernam hij van de bouw van het Kulturhus. Daar wilde hij meteen bij zijn en inmiddels heeft hij er een mooie ruimte. Deze is verdeeld in een behandelkamer en praktijkruimte. Ook patiënten kunnen zich er prima in vinden.
Dick werkt voor vijf tandartsen uit de omgeving. Zijn werk omvat, zoals hij het formuleert: ¨Alles wat uitneembaar is. “Ik doe geen kronen. Verder wel van een plaatje tot een volledig gebit. Ook klikgebitten!”
Overwin op de open dag de schroom en stap bij Dick naar binnen. Zijn goedlachse humor en zijn moderne behuizing zullen bij u de mond doen openvallen.

Beheerster
De gebruikers ervan aanhorende en de humor en de lach ervan ervaren, kan het niet anders dan dat er in het Kulturhus een uitstekende stemming heerst.
Zelf zal ze dat nimmer van zichzelf zeggen, maar we kunnen wel zeggen dat Petra Bouman zo’n beetje de spil in het geheel is. “Maar”, wordt benadrukt: “Zonder een team van mensen waarop ik kan terugvallen red ik het ook niet!” Als dat maar gezegd is.
Zij zorgt voor de dagelijkse gang van zaken in een gebouw dat diverse ruimten telt. Twee vergaderzalen, een grote feestzaal, dat te verdelen is in twee ruimten, een gezellige ontmoetingsruimte en een echte sporthal. Met deze laatste is Wekerom er sportief uitstekend op vooruit gegaan.
In het Kulturhus worden diverse activiteiten aangeboden door SWO (Stichting Welzijn Ouderen). De bedoeling is om er een mooi aanbod van activiteiten aan te bieden voor jong en oud. Denk hierbij aan de winterfair van 29 november, het aanbieden van diverse workshops en een winterwandeling op 20 december.

Vrijdag 12 december gaat het Kulturhus van Wekerom officieel open. Wekerom heeft weer een hart dat gaat kloppen bij elke Wekerommer die er gebruik van gaat maken.