Nieuws

Dat dromen geen bedrog behoeven te zijn bleek vrijdagmiddag 12 september wel. Dat gaf burgemeester Cees van de Knaap de aanwezigen mee tijdens de officiële opening van het Kulturhus. “De Wekerommers zijn al die jaren blijven dromen over hun Kulturhus. Vandaag blijkt dat dromen geen bedrog zijn.”

Terwijl binnen het officiële gedeelte plaatsvond dromden buiten vele belangstellenden samen om te genieten van de gezellige dweilband en een heerlijk najaarszonnetje. Kinderen vermaakten zich opperbest op en in een groot springkussen.
Binnen in het gebouw was het dringen geblazen. Rondom de openingshandeling was er nauwelijks ruimte voor allen die het van nabij wilden meemaken.
Zij hoorden de burgemeester de ontstaansgeschiedenis in kort bestek schetsen. “Ondanks alle beren op de weg zijn ze hier in Wekerom erin blijven geloven. Diplomatiek zijn is niet de sterkste kant van de Wekerommers. Dat is heel erg duidelijk doorgekomen. Vandaag is de dag van oogsten. De droom van een paar jongens is na negen jaar werkelijkheid geworden.”

Wekerom zit in de lift. Er wordt gebouwd, vele jonge gezinnen hebben zich er gevestigd. Het Kulturhus is nu al het hart van het dorp geworden.
Van de Knaap besloot met: “Het is een gebouw waar jong en oud gebruik van maakt. Jullie verdienen het. Maak er wat van!”. Vervolgens werd het kunstwerk ‘Lente’ onthult voor de samengedromde belangstellenden.