Nieuws
Het Kröller-Müller Museum, Museum Boijmans van Beuningen en het Flipje en Streekmuseum maken kans op de nieuwe Museumeducatie Prijs van 50.000 euro. De prijs wordt op woensdag 14 oktober voor het eerst uitgereikt door minister Bussemaker. Het Kröller-Müller is genomineerd met de Digitale scheurkalender ‘Elke dag kunst’ voor het basisonderwijs, ontwikkeld in samenwerking met scholen uit de Gemeente Ede.
 
Prijs stimuleert samenwerking tussen basisscholen en musea
Minister Bussemaker OCW heeft de Museumeducatie Prijs ingesteld voor het beste samenwerkingsproject tussen scholen in het primair onderwijs en musea. De Taskforce Museumeducatie van de Museumvereniging zorgt voor de uitvoering. Een vakjury van deskundigen op het gebied van cultuur en onderwijs bepaalt de winnaar aan de hand van inzendingen door musea en een bezoek aan de drie finalisten.
 
De jury over Elke dag kunst:
De digitale scheurkalender van Kröller-Müller is iedere dag aanwezig in de klas. De flexibiliteit van het programma geeft docenten de mogelijkheid en de vrijheid om de kunstwerken en daaraan verbonden opdrachten en werkvormen dagelijks in te passen in het onderwijs. Het relatief eenvoudige format verbindt kunst met lokale geschiedenis, filosofie en aardrijkskunde en biedt volop mogelijkheden om in samenwerking met scholen, gemeentes en archieven eigen scheurkalenders te ontwikkelen.
 
Prijsuitreiking Museumeducatie Prijs en internationale prijs Hands On! Children in Museums:
Woensdag 14 oktober 2015 18:00-22:00 uur
KIT Tropenmuseum, Mauritskade 63 Amsterdam
Meer informatie: www.museumvereniging.nl