Nieuws
In de wijken Kernhem en Veldhuizen wordt vrijdag 16 december weer volop kerst gevierd met een ‘Kerstwandeltheater’.
Zo’n honderd vrijwilligers brengen het kerstverhaal tot leven op straat. Met muziek, verhalen, theater, dans en lichtjes worden bezoekers stap voor stap meegevoerd in het bijzondere verhaal over de geboorte van het Kind in een stal in Bethlehem. Met aan het eindpunt een winterfair.
In d afgelopen maanden is hard gewerkt aan de organisatie van het ‘Kerstwandeltheater’. Veel wijkbewoners hebben samen de schouders onder dit evenement gezet, samen met kerken, kinderclubs, Hart voor Veldhuizen, Het Kernhuis, KenHem-community, bewoners van het woonwagenkamp, het wijkteam en heel veel vrijwilligers.
 
Wandelaars kunnen zich van 18:30 uur tot 20.30 uur gratis inschrijven in het ‘Romeinse Rijk’, op het grasveld naast de parkeerplaats bij winkelcentrum ‘Parkweide’. Daar beginnen groepen aan een wandeling vol belevenissen. Zo kom je onderweg zowel profeten tegen als engelen, soldaten, muzikanten, een heraut een boze koning en nog veel meer.
De wandeling duurt ongeveer een uur, en bij de start en langs de route staan vuurkorven om bij op te warmen.
Eindpunt is een levende kerststal bij wijkcentrum ‘Het Kernhuis’. Daar gaat de wandeling over in de winterfair met marktkramen, vuurkorven en een springkussen.
Iedereen kan elkaar hier ontmoeten onder het genot van warme chocolademelk en glühwein. Meer informatie: kerstwandeltheaterede@gmail.com