Nieuws
Nog nooit kwamen er zoveel mensen op af: de wijken Veldhuizen en Kernhem stonden afgelopen vrijdag in het teken van het Kerstwandeltheater. Met zang, theater, film, dans en lichtjes werden bezoekers stap voor stap meegevoerd in het verhaal van de geboorte van Jezus.
Meer dan 130 vrijwilligers werkten mee aan het evenement, wat georganiseerd werd door KenHem Community en stichting Hart voor Veldhuizen. Een diverse groep vrijwilligers droeg een steentje bij, waaronder wijkbewoners, vrijwilligers uit meer dan 10 kerken, mensen uit het wijkteam en bewoners van het woonwagenkamp in Kernhem.
Kerstwandeltheater-2
Het evenement vond dit jaar voor de 6e keer plaats, en kon elk jaar rekenen op een groeiend aantal bezoekers. Dit jaar deden zo’n 1500 mensen mee aan de kerstwandeltocht. De tocht startte vanaf het grasveld naast winkelcentrum Parkweide en voerde langs diverse plekken in Kernhem en Veldhuizen. De ruim een uur durende wandeling eindigde bij een levende kerststal, die was opgesteld bij de Winterfair van het Kernhuis.
Onderweg werden de deelnemers op straat verrast door onder meer profeten die Jezus’ geboorte aankondigden, engelen die de boodschap brachten aan Zacharias en Maria, een kinderengelenkoor en herders met schapen. Bij het stiltemoment aan het einde van de tocht werden honderden kaarsjes aangestoken en konden de bezoekers gebedsbriefjes achterlaten.
Dit interkerkelijk initiatief heeft tot doel de mensen in de wijk te verbinden met elkaar, en op een laagdrempelige manier bekend te maken met het kerstverhaal.