Nieuws
De viering van het 125 jarig jubileum van School met de Bijbel de Zaaier overtrof alle verwachtingen. Tijdens het middagprogramma leek het hele dorp uitgelopen. Veel Harskampers hadden een vrije middag genomen om samen met hun kinderen in Partycentrum De Molen een moment bij het heugelijke feit stil te staan.
Jubileumviering_125_jaar-2 
Aan het begin van de bijeenkomst zongen de ruim 750 aanwezigen ‘U alleen, U loven wij.’ (Psalm 75) Dankbaarheid overheerste ook in de woorden van voorzitter G. Van de Goor en directeur E. Mosterd. Het programma werd afgewisseld met zang door leerlingen en leerkrachten. In het midden van het programma vertelde meester Van Garderen een verhaal over hoe er les gegeven werd ten tijde van Geertruide Straatman, de grondlegger van de school.
Na het middagprogramma volgde een middag- en avondprogramma waarin groots werd uitgepakt. Naast de vele gerechten die te koop waren kon men onder andere Oudhollandse spelen doen of in een oud klaslokaaltje op de foto. Ook kon men oude filmbeelden en een tentoonstelling bekijken.
Ter gelegenheid van jubileum werd er ook actie gevoerd. De kinderen brachten in de week voorafgaande aan de jubileumdag ruim € 7.000,00 voor een schooltje in Ethiopië. Bedrijven en de jubileumavond brachten ongeveer € 11.000,- bij elkaar voor het nieuwe speeltoestel.