Nieuws
Veluwe- De jaarvergadering van de Bekenstichting zal dit keer nog even in het teken staan van een tevreden terugblik op een succesvol verlopen jubileumjaar maar zal vooral focussen op een toekomst met nog veel nieuwe uitdagingen. De jaarvergadering wordt op 26 maart om acht uur gehouden in de monumentale Wenumse watermolen. Inloop half 8.
De Stichting tot Behoud van de Veluwse Sprengen en Beken, zoals de officiële naam luidt, vierde vorig jaar haar 35 jarig jubileum. Een jaar waarin tevens een 25 jaar durend en succesvol verlopen beekherstelprogramma definitief werd afgesloten. Dat betekent echter niet dat de Stichting op haar lauweren kan gaan rusten want er wachten nog veel nieuwe uitdagingen. De sprekers die voor deze avond zijn uitgenodigd zullen daar zeker op ingaan. De eerste spreker is molen- en beekeigenaar Beerd Volkers. Hij zal op de vergadering uit de doeken doen wat zijn ideeën zijn voor het herstel van de watermolen in het zuidelijke deel van de Heerder beek. Hij heeft namelijk grote plannen met het herstel van de Molen van Heerde. Daarna krijgt Arjan Vriend het woord. Hij is directeur van de Stichting Landschapsbeheer en zal vertellen wat zijn organisatie doet voor de beken en in dat kader zal hij zijn ervaringen delen over bijvoorbeeld de inzet van vrijwilligersgroepen.
Iedereen die belangstelling heeft voor dit aantrekkelijke programma kan de bijeenkomst gratis bijwonen. De zaal aan de Oude Zwolseweg 164 in Wenum is vanaf half acht open. Tijdens deze traditionele jaarlijkse ontmoeting tussen liefhebbers van water op de Veluwe, kan er natuurlijk ook met het bestuur van gedachten worden gewisseld over allerlei onderwerpen.
Meer informatie op www.sprengenbeken.nl of bij Mevr. Z. Hottinga info@sprengenbeken.nl