Nieuws
Op 15 maart krijgen 30.000 inwoners van Ede een waardecheque van € 7,50 in hun brievenbus van Ede Doet. Met de waardecheques kunnen inwoners initiatieven financieren. Op deze manier worden wensen en behoeften vervuld, met (het financieren van) de initiatieven dragen zij bij aan het verbeteren van de leefbaarheid in hun wijk.
 
Wat is Ede Doet?
Ede Doet is het platform voor bewonersinitiatieven in de gemeente Ede. Via de site EdeDoet.nl kunnen bewoners een initiatief aanmelden. Andere inwoners kunnen hun waardecheque dan aan het initiatief doneren. Als een initiatiefnemer voldoende cheques heeft verzameld, dan wordt het initiatief daadwerkelijk gerealiseerd. Ede Doet is erg succesvol. Bewoners hebben inmiddels meer dan 80 initiatieven aangemeld en daarvan zijn ruim 40 gerealiseerd.
 
Maak je straat of buurt mooier, leuker of beter
Drie keer per jaar ontvangen bewoners van Ede een cheque ter waarde van € 7,50. Op de website van Ede Doet kan je samen met je buurtgenoten sparen voor initiatieven die jouw straat of buurt nog mooier, leuker of beter maken. Bijvoorbeeld voor een leuke sportmiddag met de kinderen uit de buurt of om je straat op te fleuren met nieuwe planten en bloemen.
 
Regel je initiatief via EdeDoet.nl
De gemeente Ede wil haar bewoners graag betrekken bij het behoud en het verbeteren van de leefbaarheid in de buurten. Via Ede Doet kan je eenvoudig en snel zelf een bijdrage leveren. Heb je een leuk idee? Verzamel dan zo veel mogelijk medestanders en cheques. Hoe meer mensen, hoe meer cheques, hoe grotere en leukere initiatieven je kan organiseren. Ook kun je via EdeDoet.nl vrijwilligers werven en middelen verzamelen om het initiatief uit te voeren.
 
Meer wijken en buurten, meer initiatieven
De volgende buurten en wijken deden al mee aan Ede Doet: Veldhuizen (de Beken en de Velden), Oud Ede-Zuid, Ede-Centrum, Ederveen en De Klomp. Vanaf maart 2017 komen daar de volgende wijken en dorpen bij: Veldhuizen (de Burgen en de Horsten), heel Ede-Zuid, Ede-West en Lunteren.