Nieuws
Binnen het reizen met het openbaar vervoer is er de laatste jaren het één en ander veranderd. Voor het reizen met het openbaar vervoer heeft men een OV-chipkaart nodig of moet men een kaartje kopen bij de kaartautomaat.
Voor senioren soms is het vaak lastig om hier mee om te gaan omdat zij niet weten hoe de OV-chipkaart of de kaartautomaat werkt.
 
Om antwoorden op hun vragen te geven, organiseren de Provincies Flevoland, Gelderland, Overijssel, i.s.m. het Rode Kruis in Ede een informatiebijeenkomst in Ede. OV-ambassadeurs informeren tijdens deze bijeenkomst senioren over reizen met de bus of trein met de OV-chipkaart.
 
Er is informatiemateriaal aanwezig en na afloop van de bijeenkomst krijgen de senioren een uitnodiging voor het maken van een proefreisje om zo de kaartautomaat en de OV chipkaart in het echt uit te proberen onder leiding van een OV-ambassadeur.
Tevens is het mogelijk om een persoonlijke afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor een vervolgbijeenkomst of advies op maat.
 
De informatiebijeenkomst
De OV-ambassadeurs informeren de deelnemers over:
• het reizen met de bus of trein
• de OV-chipkaart, hoe vraag je die aan en hoe werkt hij?
• tarieven en abonnementen voor reizen met het openbaar vervoer
En daarnaast is er veel gelegenheid voor het stellen van vragen.
 
Wanneer?
Datum: dinsdag 15 mei. Tijd: de bijeenkomst begint om 14:00 uur en eindigt uiterlijk om 16:00 uur. Locatie: Rode Kruis gebouw, Klinkenbergerweg 30c, Ede
 
Deelname is gratis. Aanmelden voor deze middag kan bij Marjo Hamminga: 0318 – 63 07 39, of Elisabeth Bel: 0318 – 61 09 59. Vanaf 13:30 uur staan koffie en thee voor u klaar.