Nieuws
De scholenwerkgroep van het IVN afdeling Ede organiseert in Ede van maart tot november een cursus die opleidt tot schoolgids. Op woensdag 18 februari vindt een informatiemorgen plaats.
Een schoolgids is een vrijwilliger die met een groepje basisschoolleerlingen onder schooltijd de natuur onderzoekt. Schoolgidsen verzorgen excursies voor Edese basisscholen en maken daarbij gebruik van diverse hulpmiddelen als zoekkaarten, vergrootglazen en loeppotjes.
De excursies worden vooral gedaan met de groepen 5, 6 en 7 en hebben diverse aandachtspunten: wilgen knotten, de paddentrek, het voorjaarsbos, de waterbeestjes en het herfstbos. IVN-ers willen kinderen de natuur van dichtbij laten beleven.
 
De cursus start begin maart en eindigt eind november. Er zijn verdeeld over deze periode vijf binnenlessen en twee buitenlessen. Tijdens schoolvakanties worden geen lessen verzorgd.
Van de cursisten wordt verwacht dat zij minimaal twee keer met een excursie met schoolkinderen meelopen en in 2016 actief mee gaan werken in de scholenwerkgroep.
De cursus richt zich op het aanleren hoe kinderen te begeleiden in het ontdekken van de natuur. Naast aandacht voor natuur en milieu wordt stilgestaan bij de ontwikkeling van kinderen.
 
De kosten voor deelname zijn € 50,- waarbij het lesmateriaal en IVN -lidmaatschap 2015 zijn inbegrepen. Ben je al lid, dan betaal je € 40,- .
Uitgebreide natuurkennis is geen vereiste. Wel belangstelling voor de natuur en enthousiasme om dit over te brengen op kinderen. De scholenwerkgroep bestaat uit actieve en enthousiaste leden van alle leeftijden.
 
Zou jij met schoolkinderen de natuur in willen? Meld je dan zo snel mogelijk aan.
Na aanmelding hoor je waar je 18 februari moet zijn en de cursusdata.
 
Voor inlichtingen en opgave kun je terecht bij:
Ineke Jansonius 0317 413 884 of spelonknatuurbeleven@gmail.com. Of kijk op de website: www.ivn-ede.nl