Nieuws
 Coöperatie De Valk Wekerom U.A. bestond 23 mei 100 jaar. Ter gelegenheid van het jubileum heeft Zijne Majesteit de Koning besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ aan deze onderneming te verlenen. Burgemeester Cees van der Knaap heeft dit predicaat tijdens de viering van het jubileum op 24 mei 2016 aan de onderneming overhandigd.
De_Valk_Wekerom
(foto’s: Foto Riezebos Harskamp)
Coöperatie De Valk Wekerom U.A., waarvan 50 procent van de leden woont in de gemeente Ede, is een unieke coöperatieve diervoederproducent, gevestigd is in het buitengebied van Ede. Jaarlijks produceert deze coöperatie circa 280.000 ton voer en ze behoort daarmee tot de middelgrote ondernemingen in de Nederlandse branche. Er wordt voer geproduceerd voor alle denkbare takken van veehouderij.
De_Valk_Wekerom_1
Velen waren aanwezig bij het jubileum van de 100-jarige.
Maatschappelijke betekenis
Het predicaat ‘Hofleverancier’ staat onder meer voor bewezen kwaliteit, soliditeit en continuïteit van de onderneming. Het symboliseert als het ware het respect, de waardering en het vertrouwen van de Vorst tegenover de begunstigde. De Koning kan het predicaat toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een zeer belangrijke plaats innemen in hun regio.
De_Valk_Wekerom_2
Namens het personeel werd een bijzonder cadeau overhandigd.
De bedrijven moeten daarnaast minimaal honderd jaar bestaan en van onberispelijk gedrag zijn.