Nieuws
Van 18 februari tot en met 9 juli toont het museum werken van Ger van Elk (1941-2014).Van Elk wordt beschouwd als een van de pioniers van de conceptuele kunst in Nederland, samen met zijn generatiegenoten Jan Dibbets, Marinus Boezem en Stanley Brouwn. Maar anders dan bij de ‘strenge’ conceptuele kunst speelt voor Van Elk, naast het idee, de uitvoering van een kunstwerk een belangrijke rol.
Ger_van_Elk
Humor en relativering De conventies van de kunstgeschiedenis en de manier waarop de werkelijkheid wordt weergegeven vormen een constante thematiek voor Van Elk. In vernuftige ensceneringen en met veel humor en relativering ondergraaft hij de traditionele scheidslijnen tussen schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie en tussen twee- en driedimensionaal.
Art & Project Het grootste deel van zijn kunstenaarsloopbaan is Ger van Elk verbonden aan de prestigieuze galerie Art & Project (1968-2001). In 2013 schenkt Adriaan van Ravesteijn (1938-2015), voormalig galeriehouder van Art & Project, ruim tweehonderd kunstwerken aan het Kröller-Müller Museum. De werken in deze presentatie zijn afkomstig uit deze schenking, aangevuld met twee werken uit de collectie van het Kröller-Müller Museum.