Nieuws
Twee schilders en twee keramisten exposeren hun kunstwerken tot en met 28 oktober in de Harskamper expositieruimte van Galerie Zuid.
 
Ellie Klompenhouwer (Putten) bakt haar keramische werken op 1100 graden. Daarna worden ze geglazuurd, gepatineerd of raku gestookt. Mensen of geabstraheerde mensen hebben haar voorkeur. Bij de meer abstracte beelden is de lichaamstaal het belangrijkste beeldmiddel.
 
De Edese kunstenaar Karel Loman schildert expressief: zijn landschappen en dorps- en stadsgezichten zet hij in heldere kleuren en duidelijke contouren neer. De sfeer van het landschap staat bij hem voorop. Loman werkt voornamelijk met temperaverf en inkt of potlood.
 
Gert Visscher (Bennekom) probeert, binnen de gekozen perken van bijv. symmetrisch of niet-symmetrisch, eerder de klei haar gang te laten gaan dan haar zijn wil op te leggen. Oermoederachtigen met weelderige of verwrongen vormen zijn vaak het resultaat. Als reactie hierop ontstaan er tegenovergestelde vreemde types of rare beesten.
 
Tiemen van Westerveld, uit Apeldoorn, schildert met acryl- en olieverf. Zijn werk is herkenbaar met terugkerende thema’s als portretten van mens en dier, het landschap en stillevens. Hij houdt van warme, contrasterende kleuren en schildert over het algemeen vanuit een directe betrokkenheid met het onderwerp.
 
Tot en met 28 oktober kan men de herfstexpositie bekijken in Galerie Zuid, Molenweg 109 te Harskamp op woensdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij. Kijk voor meer informatie op www.galeriezuid.nl