Nieuws
Het nieuwe initiatief ‘Sport- en Beweegdorp Wekerom’ biedt zaterdag 4 februari inwoners van alle leeftijden uit Wekerom een unieke mogelijkheid om gratis mee te doen met een fittest in het Kulturhus. Bij de fittest wordt inzicht gegeven in ieders conditie, lichamelijke fitheid en kracht. De fittest is tussen 10.00 en 15.00 uur. Alle huishoudens in Wekerom ontvangen een brief in de bus met aanmeldformulier.
 
Wie zich heeft u zich voorgenomen om dit jaar meer te gaan sporten of bewegen mag de fittest zeker niet missen. Het geeft een prachtig inzicht op welke manier verantwoord gestart kan worden met sporten bewegen. Aan de fittest kan iedereen (ook als iemand een beperking of gezondheidsklachten heeft) deelnemen en deelname verplicht tot niets.
 
Sport- en Beweegdorp Wekerom
Het project Sport- Beweegdorp Wekerom is onlangs gestart en heeft als doel meer sport- en beweegaanbod te creëren in Wekerom. De subsidie die is verstrekt geeft ons de mogelijkheid om gedurende 2 jaar diverse activiteiten te ondernemen. Het gaat hierbij om de uitbreiding van sport- en beweegactiviteiten en het activeren van inwoners van Wekerom. Het streven is dat er daardoor meer inwoners van Wekerom gaan sporten en bewegen. Ook inwoners kunnen ideeën op het gebied van sport en bewegen aandragen. Het Sport en Beweegdorp gaat daar dan samen met de inwoner mee aan de slag.
 
Over de fittest
De fittest op zaterdag 4 februari 2017 vormt de officiële aftrap van Sport- en Beweegdorp Wekerom. Tussen 10.00 en 15.00 uur kan iedereen zijn of haar fitheid laten meten in het Kulturhus. De tests worden uitgevoerd door de fysiotherapeuten van Cora Stegman, ondersteund door huisartsenpraktijk Holleman en Sportservice Ede. Deelnemers krijgen na de test direct de uitslag in een kort rapport mee. Aanmelden kan tot 1 februari door het formulier dat huis-aan-huis wordt verspreid in te vullen en in te leveren bij Huisartsenpraktijk Hollemans. Online aanmelden kan ook via www.sportservice-ede.nl/sbdwekerom.
 
Meer informatie
Meer informatie is verkrijgbaar door een mail te sturen naar sbdwekerom@gmail.com of bel met Jannet van de Pol, buurtsportcoach van Sportservice Ede via 06 – 460 96 906.