Nieuws

Zaterdag 15 November van 11.00 – 14.00 is Willem Mourik persoonlijk aanwezig in de BBLTHK Wageningen om aan geïnteresseerden de achtergronden toe te lichten van deze fotosessie over de uiterwaarden van Wageningen.

expo_willem_mourik1_1

Natuur is boeiend
Kijken is wat anders dan zien, net zoals het verschil tussen horen en luisteren.
Niet alleen kijken naar de natuur, maar ook de natuur zien is één van de grondslagen van de opleiding voor natuurgids, georganiseerd door de “Vereniging van Vrienden van de Hoge Veluwe (VVHV)”, welke opleiding hij momenteel volgt.

expo_willem_mourik1_3
De expositie van Willem Mourik in de bibliotheek van Wageningen heeft als motto: “Uiterwaarden van Wageningen” en is t/m 29 november 2014 in de BBBLTHK van Wageningen te bezichtigen.
Als je als natuurfotograaf en inwoner van Wageningen gevraagd wordt om een aantal foto’s te maken van de uiterwaarden met als motief de steenfabriek, ter nagedachtenis aan iemand, twijfel je er niet aan om dat te doen.
Echter het bleef niet bij een keertje een paar foto’s maken. Gaandeweg werd het idee geboren om het jaar rond opnames te maken en op die wijze dit schitterende natuurgebied in beeld vast te leggen.

expo_willem_mourik1_2
Elk seizoen heeft zijn “natuurlijke” hoogtepunten en bijzonderheden. De bewoners van Wageningen en bezoekers van verre en minder verre oorden maken veelvuldig gebruik van dit mooie natuurgebied. Wageningen mag trots zijn op haar uiterwaarden.
Tijdens de expositie in November zal een kleine selectie van de opnames aanwezig zijn, in de loop van de maand zal er op de website www.natuurisboeiend.nl een uitgebreide collectie te bezichtigen zijn. www.natuurisboeiend.nl   
www.bblthk.nl