Nieuws
Wat vijftien jaar geleden begon als een ‘Atelierroute Lunteren’ monde zaterdag uit in een expositie waarin de vijftien leden van ‘Kunstlijn Lunteren’ hun diversiteit ten toon spreidden.
De opening, zaterdagmiddag 13 oktober, kon de toestroom van bezoekers maar nauwelijks aan. Dat moet de leden goed hebben gedaan, want kunst leeft in Lunteren en vooral de diversiteit van de betrokken kunstenaars.
 
Dat is nu net wat de expositie in Huize Kernhem zo aantrekkelijk maakt. Elk lid van ‘Kunstlijn Lutneren’ heeft zijn/haar eigen ziel en zaligheid in het tentoongestelde gelegd. De emotie is soms bijna tastbaar, zoals bij ‘Alzheimer’ (Leo Nellestein). Je voelt hoe deze ziekte een mens inkapselt en afsluit voor de wereld waarin het vertrouwde minder en minder wordt.
15_jaar_Kunstlijn_Lunteren 
De expositieruimte is beperkt, maar dat verhoogt de kwaliteit van de expositie. De topwerken van de vijftien kunstenaars is aanwezig, elk met een eigen verhaal. Als beschouwer ervan zou je met een ieder van de ‘Kunstlijn’ in gesprek willen geraken. De werken gaan dan een 'eigen’ leven leiden en soms wordt je op het verkeerde been gezet.
Bekijk de twee werktekeningen bij de sculptuur van een tulp (Theo Verduijn). Het is de suggestie die hier wordt gewekt, de omgekeerde volgorde. De tekeningen zijn het gevolg van …, het beeld.
Neem bij binnenkomst plaats voor de documentaire van Otto Gerritse, over ‘Kunstlijn Lunteren’. Op een volle wijze wordt een inkijkje gegeven in het kunstenaar zijn van de leden. In eerste instantie is het idee, een documentaire als velen. Totdat, je je gaat realiseren dat niet de beelden, maar de muziek hier de boventoon voert. Muziek is de leidraad, de beelden volgen.
15_jaar_Kunstlijn_Lunteren_1 
En dat is de kracht van de expositie. In de beperkte ruimte is een heel divers beeldend palet ontstaan dat om terugkomen vraagt.
 
Open nog t/m 4 november, alleen op zaterdagmiddag en zondagmiddag, van 12.00 – 17.00 uur.
Plaats: Huize Kerkhem, Kernhemseweg 7, Ede.