Nieuws
Op de woensdagen 31 juli, 7 en 14 augustus is het atelier van kunstenaar Guus Kuit open voor een ieder die eens wil zien hoe een ets wordt gemaakt. De kunstenaar vertelt, tijdens het afdrukken en inlijsten van een prent, over zijn werk en het ontstaan van deze boeiende grafische techniek.
 
Etsdemonstraties_in_het_atelier_van_kunstenaar_Guus_Kuit_1
 
Rond 1500 werd het in Oostenrijk uitgevonden door een onbekende wapensmid. De Duitse kunstenaar Albrecht Dürer zorgde er voor dat het etsen zich over de wereld verspreidde. Eén van de grootste etsers uit de geschiedenis is de Nederlander Rembrandt van Rijn.
Guus Kuit maakt kleuretsen met drie of vier verschillende metaalplaten. Nadat de kleuren op de platen zijn aangebracht gaan ze één voor één, met hetzelfde vel papier erop, onder de etspers door om de afdruk te maken.
 
Etsdemonstraties_in_het_atelier_van_kunstenaar_Guus_Kuit
Het resultaat. Etsdemonstratie van kunstenaar Guus Kuit in Harskamp
 
Op drie woensdagen in juli en augustus is het atelier van Kuit geopend tussen 14.00 en 17.00 uur. Het bevindt zich op Molenweg 109 te Harskamp en is te bereiken via Galerie Zuid.
In de galerie is de expositie ‘Mist/dieren’ te zien. Elf kunstenaars maakten schilderijen, tekeningen, etsen, beelden en aquarellen rond dit thema. Buiten kan men een wandeling maken door de beeldentuin en het kabouterbos.
 
De toegang is vrij. Bekijk voor meer informatie de website van de galerie. www.galeriezuid.nl