Nieuws
Eind 15e eeuw werd het etsen uitgevonden door een Oostenrijkse wapensmid. Bij het etsen maakt men een tekening in een metaalplaat. De getekende krasjes worden hierna gevuld met een stijve inkt. Met een pers wordt de tekening onder hoge druk overgebracht op het papier. In de loop der eeuwen veroverde het etsen een vaste plaats binnen de kunstwereld.
Etsdemonstraties_door_Guus_Kuit 
Deze tijdrovende, veel technische vaardigheden vragende, techniek staat de laatste jaren minder in de belangstelling bij kunstenaar en kunstpubliek.
Om het etsen meer bekendheid te geven houdt Guus Kuit, gedurende de maand augustus, op drie woensdagmiddagen etsdemonstraties in zijn atelier. Tijdens het afdrukken van de ets vertelt Kuit het een en ander over de techniek waarna hij, om het verhaal compleet te maken, de prent ook inlijst.
 
Op de woensdagen 8, 15 en 22 augustus is het atelier van Kuit geopend tussen 14.00 en 17.00 uur. Het bevindt zich op Molenweg 109 te Harskamp en is te bereiken via Galerie Zuid.
In de galerie is de expositie ‘Vakantie in Holland’ te zien. Negen kunstenaars maakten schilderijen, tekeningen, etsen, beelden en aquarellen rond dit thema. Buiten kan men de beeldentuin en het kabouterbos bezoeken.
De toegang is vrij. Bekijk voor meer informatie de website van de galerie. (www.galeriezuid.nl)