Nieuws
Binnen het reizen met het openbaar vervoer is er de laatste jaren het één en ander veranderd. Voor het reizen met het openbaar vervoer heeft men een OV-chipkaart nodig of men moet een kaartje kopen bij de kaartautomaat. We merken dat het voor senioren soms lastig is om hier mee om te gaan omdat ze niet weten hoe dit werkt.
 
Daarom zijn er in opdracht van de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel maandelijks inloopspreekuren voor senioren met vragen over reizen met het openbaar vervoer.
Hoe vraag ik de OV-chipkaart aan, hoe werkt de 40% samenreiskorting, welk abonnement past het beste bij mij? De OV-ambassadeurs geven graag advies op maat. Ook kunnen ze stap voor stap op de computer laten zien waar en hoe u uw reis kunt plannen.
Het eerstvolgende inloopspreekuur is op woensdag 24 april 2019 van 10.00 – 11.30 uur.
Locatie: Cultura, Molenstraat 45, Ede
 
 
Daarnaast worden er proefreisjes voor senioren georganiseerd. Onder begeleiding van OV-ambassadeurs kan geoefend worden met het reizen in het openbaar vervoer. De OV-ambassadeurs kiezen een traject waarbij u met zowel de trein als met de bus reist. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen u met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting.
 
Wanneer?
Datum: Dinsdag 30 april 2019
Startplaats en -tijd: Dit proefreisje vindt vanuit Ede.
Meenemen: Eigen OV-chipkaart of als u niet in bezit bent van een geldige OV-chipkaart kunt u een eenmalig kaartje kopen. Er wordt op eigen kosten gereisd.
 
Aanmelden: U kunt zich aanmelden voor dit proefreisje online via www.ervaarhetov.nl/proefreisof per e-mail: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl
of door te bellen naar OV-ambassadeurs 038-4540130
O.v.v. naam, woonplaats telefoonnummer, email, datum en plaats van de proefreis.
Na aanmelding ontvangt u de exacte opstapplaats en aanvangstijd.
 
Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.
Graag tot ziens tijdens het proefreisje of op het inloopspreekuur. We helpen u graag op weg!
 
OV-ambassadeurs
p/a YMCA (uitvoerder project)
Peterskampweg 12
8031 LK Zwolle
tel: 038 4540130
e-mail: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl