Nieuws
Met de nieuwbouw van ‘De Stolpe’ krijgt Harskamp vanaf februari nieuwe mogelijkheden voor wonen en zorg. Met de nieuwbouw in de buurt Smachtenburg sluit het dorp goed aan bij de ontwikkeling dat ouderen steeds langer zelfstandig blijven wonen.
Het thuiszorgteam van zorgdienst-verlener Opella levert in de wijk en daarbuiten zorg en servicediensten aan huis. Tegelijkertijd blijft 24-uurszorg mogelijk voor mensen die niet zelfstandig kunnen wonen en intensieve zorg nodig hebben. Belangstellenden zijn welkom bij het open huis op zaterdag 7 februari.
 
Opella realiseert Smachtenburg samen met Woonstede. De eerste fase van de nieuwe wijk wordt begin 2015 opgeleverd en bestaat uit 16 eengezinswoningen en een gebouw met 10 appartementen, een wijkservicecentrum en kleinschalige woningen voor mensen die intensieve zorg nodig hebben als gevolg van dementie of chronisch lichamelijke beperkingen. In het gebouw is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig. De huidige bewoners van woon- en zorgcentrum de Stolpe zullen verhuizen. Met elke bewoner zijn individueel afspraken gemaakt over de wensen voor wonen en zorg.
 
‘Metje’
De nieuwbouw voor de klanten van Opella in Smachtenburg krijgt de naam ‘Metje’, genoemd naar mevrouw Metje Onderstal. Zij heeft, samen met een zus en twee broers, veel betekend voor Harskamp en haar inwoners en maakte zich sterk voor zorg in Harskamp. Omdat destijds intensieve verpleeghuiszorg in Harskamp nog niet mogelijk was, woont Metje op een andere Opellalocatie. Vandaag de dag is in Harskamp alle zorg en ondersteuning mogelijk. Het nieuwe gebouw krijgt een persoonlijke naam om het persoonlijke karakter te benadrukken: het gaat niet om stenen, maar om de bewoners, die graag prettig willen wonen. De Veluwse naam Metje past daar goed bij.
 
Ontmoeting
Het wijkservicecentrum in Metje biedt ruimte voor ontmoeting en activiteiten voor alle bewoners van het dorp. De nieuwe wijk wordt na de realisatie van fase 1 verder uitgebreid naar in totaal negentig woningen. Wie belangstelling heeft voor wonen en zorg in Metje kan contact opnemen met het Opella servicepunt, telefoon 0318 752222, servicepunt@opella.nl. Op zaterdag 7 februari houdt Metje open huis, van 13.00-15.00 uur, Smachtenburgerhof 1 in Harskamp.
 
 
 
Over zorgdienstverlener Opella
Opella is dé zorgdienstverlener in de wijk. De klant doet zo veel mogelijk zelf, Opella regelt de rest. Soms tijdelijk en soms voor langere tijd. Opella zorgt ervoor dat klanten hun leven zo normaal mogelijk en in hun eigen, vertrouwde omgeving kunnen leiden. Opella werkt in de gemeenten Ede, Renkum, Renswoude, Rhenen, Veenendaal en Wageningen.
Eigentijdse zorg en services, middenin de samenleving. Opella zorgt ervoor!