Nieuws

Wie aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe denkt, denkt al gauw aan afwisselende natuur. Soms parkachtig en lieflijk, soms ronduit grillig en stoer. De Hoge Veluwe heeft in de loop der jaren dan ook al veel ervaring met het organiseren van stoere activiteiten, zoals de Highlandgames en de Stoere Mannendag. Dit jaar, op zondag 12 oktober, is de eerste editie van de 'Familie Highlandgames'.

Eerste_editie_Familie_Highlandgames

Families kunnen hun stoerheid bewijzen door, in tweetallen, te strijden op onderdelen als zwerfkeisjouwen, boomstamwerpen, spijkerbroekhangen, vuur maken, trekzagen en nog meer. Om mee te doen hoef je niet per se een grote, stoere vent te zijn. Moeder en dochters, grootmoeders en kleinzoons zijn allemaal welkom. Een oneerlijke strijd? Dat valt wel mee. Bij boomstamwerpen is veel kracht misschien een voordeel, maar zie je een grote vent al behendig balanceren op een stapel kratten?

Opa's en oma's die zelf niet mee kunnen of willen doen zijn al even welkom. Voor het winnende tweetal is er een uitermate stoere prijs.

Van 13.00 tot 16.00 uur. Locatie: Picknickweide in het centrum van het Park. Kosten: gratis (excl. entree Park). Deelname in tweetallen.

Bron: Ede stad 09-10-2014