Nieuws
Is het centrum van Ede wel het centrum? Hoe was het ooit? Benieuwd wat er allemaal te horen en zien is?
Ga dan mee met de gidsen van ‘Recreatie Veluwe Vallei’ op deze Edese ontdekkingstocht op donderdag 10 augustus.
 
Tegenwoordig is het centrum van Ede bekend maar ooit, begin 1900, was de situatie wel anders. De Bospoort was toen het centrum. Hier stonden Gemeentehuis, politiebureau, waren winkels te vinden en werd de weekmarkt gehouden in de Grotestraat, nu Not. Fischerstraat.
 
De loop van de Grotestraat week af de van de huidige route, de straatnaam en de huisnummers zijn meerdere keren veranderd. Langzaam maar zeker verhuisde het centrum naar de huidige locatie.
Wat overblijft is een selectie van de vele verhalen, historische panden, oud Ede in het centrum, een wandeling door de tijd die eindigt in het huidige centrum, de nieuwe route van de Grotestraat.
Nieuwsgierig naar dit verhaal over Ede toen en nu, ga dan mee met de rondleiding. Deze is iedere donderdagmiddag t/m 14 september 2017.Start: 14.00 uur, Cultura, Molenstraat 45, 6711 AW Ede.
Aanmelden bij VVV Ede, 0318 – 61 44 44 of ter plekke bij de gids. Kosten € 6,00 pp., dit is inclusief het boekje ‘Bijou Bospoort’.
Tevens kan de expositie ‘Grotestraat, een wandeling door de tijd’ georganiseerd door het ‘Historisch Museum Ede’ in ‘Cultura’ bezocht worden.