Nieuws
Maandag 12 juni, om 13.30 uur, zal bij ‘Eco Fields BV’ aan de Matendijk 1 te Wekerom, de nieuwe bierbitterbal worden gepresenteerd. Een unieke combinatie van ‘beter leven vlees’ en heerlijk tripel bier.
De Veluwe heeft er weer een ambachtelijk streekproduct bij, wat zeker bij de bierliefhebbers bijzonder goed in de smaak zal vallen. Vanaf 13.30 uur bent u van harte welkom om deze (h)eerlijke snack in combinatie met het echte Veluwse Schavuyt bier te komen proeven.
 
Eco Fields B.V.
In Wekerom lopen sinds 2006 biologisch vleeskalveren, afkomstig van biologische melkveehouders uit heel Nederland, vrij en blij in de wei. Op het bedrijf ‘Eco Fields’ worden de dieren op volledig biologische wijze gehouden. Dit houdt in dat de dieren beschikken over biologisch geteeld voer, ’s nachts slapen in een potstal op stro en overdag de wei in mogen.
In de moderne slagerij op het bedrijf wordt het vlees door ambachtelijke slagers uitgebeend en verpakt naar de wensen van de klant. Naast het biologische kalfsvlees kunt u er ook terecht voor biologisch lamsvlees, wijnen van eigen geteelde biologische druiven en inmiddels ook een ruim assortiment aan biologische snacks.
 
Website: www.ecofields.nl Twitter: @eco_fields Facebook: www.facebook.com/ecofieldswekerom
 
De Veluwse Schavuyt
In ‘Bierbrouwerij De Vlijt’ wordt dagelijks in de eigen brouwinstallatie het ambachtelijke speciaalbier ‘Veluwse Schavuyt’ gebrouwen. Het ambachtelijke bier heeft een hoge gisting en wordt niet gefiltreerd en gepasteuriseerd, waardoor de mooie volle smaak van de gebruikte brouwingrediënten in het bier volledig aanwezig blijft. De grondstoffen voor het brouwproces worden zorgvuldig geselecteerd en continue bewaakt op kwaliteit.
De Veluwse Schavuyt wordt per brouwsel van 1000 liter gebrouwen.
 
Website: www.veluwseschavuyt.nl Twitter: @VeluwseSchavuyt Facebook: www.facebook.com/veluwseschavuyt