Nieuws
Door een wijziging in de wetgeving raken elfduizend chauffeurs mogelijk hun vrijstelling voor nascholing (Code 95) kwijt. Het gaat hierbij om C- en D-rijbewijshouders die geboren zijn voor 1 juli 1955.
Nederland heeft op het gebied van de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs de Europese richtlijn niet goed uitgevoerd.
 
Chauffeurs geboren voor 1 juli 1955 kregen tot een paar jaar geleden de Code 95 op hun rijbewijs, terwijl ze hier niet de verplichte nascholing voor hebben gevolgd. Deze uitzondering wordt geschrapt en deze chauffeurs moeten waarschijnlijk alsnog op tijd nascholing volgen om beroepsmatig te kunnen blijven rijden.
“We hebben op dit moment voldoende opleidingscapaciteit binnen ons Verkeerscentrum om chauffeurs voor wie deze verplichte nascholing geldt op te leiden,” aldus Joël Speelziek van Jaap Speelziek Opleidingen. “Chauffeurs kunnen kiezen voor een van de cursussen op individuele inschrijving in Ede of Aalten, voor grotere groepen bieden wij de trainingen ook in-company aan”.
 
Wil je meer weten over de nascholing volgens Code 95? Kijk op www.speelziek.nl/code-95  of bel met 085-48 77 100 voor meer informatie.