Nieuws
Het Kootwijkerzand staat op zaterdag 24 oktober in het teken van de Nacht van de Nacht. Tijdens een wandeling van ongeveer drie kwartier onder leiding van een IVN-natuurgids, beleeft u deze indrukwekkende stilte en duisternis.
 
Dit natuurgebied van Staatsbosbeheer ligt in het hart van de Veluwe en donker is hier gegarandeerd. De start van de wandeling is bij de werkschuur van Staatsbosbeheer aan de Lovinklaan 2a, 3775 KW in Kootwijk.
Vanaf 19.15 uur is iedereen welkom en kunt u zich inschrijven voor de wandeling met een IVN natuurgids over het Kootwijkerzand. De avond is georganiseerd door Staatsbosbeheer, natuurvereniging IVN Barneveld en sterrenvereniging Astra Alteria,
 
In de werkschuur is een kleine informatiemarkt over natuur en milieu. Ook staan er bij de werkschuur telescopen van de sterrenvereniging Astra Alteria. Kinderen kunnen gratis een broodje bakken en voor € 2,50 een ‘vogelvoederdennenappel’ maken. Er is ook een verhalenverteller. Voor de deelnemers is er gratis koffie, thee of limonade.
Aanmelden is niet nodig. De kosten bedragen € 4 p.p. en voor kinderen tot 12 jaar € 1.
 
Met de jaarlijkse landelijke campagne de Nacht van de Nacht vragen natuurorganisaties aandacht voor de schoonheid en het nut van een donkere nacht.
Tijdens de Nacht van de Nacht zijn er op honderden plaatsen activiteiten georganiseerd om mensen bewust te maken van lichtvervuiling en de mogelijkheden om deze vervuiling terug te dringen.
Kijk voor meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of www.nachtvandenacht.nl