Nieuws
De Stichting Buurtschap Doesburger Eng organiseert op Nationale Molendag alweer voor de zesde keer een Molenmarkt. Het terrein rondom de Doesburgermolen aan de Doesburgermolenweg zal op 14 mei vol staan met kramen, waarin een breed scala van streekproducten uit de Doesburgerbuurt en omgeving te zien en te koop zal zijn.
Zoals kaas, verse biologische groenten, chutneys, zuivel- en andere landwinkel-producten , eetbare onkruiden en natuurbrood.
Daarnaast zijn er ook biologisch gekweekte vaste planten, kussentjes en poefjes van hergebruikte materialen en allerlei gedecoreerde voorwerpen, tweedehands boeken enz. op de markt te vinden.
Natuurlijk zal het, in opdracht van Coöperatieve Vereniging Doesburger Eng Streek-producten gebrouwen Doesburger-Eng bier, niet ontbreken.
 
Ook zijn er een aantal demonstraties en activiteiten.
Een imker vertelt alles over het houden van bijen en een kunstenaar laat de bezoekers meekijken met het maken van tekeningen en aquarellen. Tussendoor speelt hij op zijn accordeon.
Een workshop toont het vilten van schapenvachten.
De molenaars bakken ter plaatste hun “groene” pannenkoeken.
U kunt ook een kijkje nemen in een tent waarin een groep radiozendamateurs met hun apparatuur aanwezig is.
Molendag is een mooie aanleiding om de met vlaggetjes versierde molen eens te bezichtigen. De molenaars geven graag uitleg van zijn werking.
De molenmarkt wordt gehouden van 10.00 tot 16.00 uur.
 
Alle molens in de gemeente Ede doen mee aan de viering van Nationale Molendag. Per fiets of auto kunt u van molen naar molen rijden. Bij de Keetmolen, de Concordia- molen, de Doesburgermolen, molen De Hoop en de Walderveensemolen ligt een gratis routebeschrijving voor u klaar.