Nieuws
Het is er gezellig, sfeervol, huiselijk eigenlijk. Je voelt je er welkom bij plattelandswinkel ’t Schuurtje. Het succes van plattelandswinkels is dat zij producten uit de streek verkopen. “Je weet wat je koopt. De producten komen van kleine bedrijven, die met passie hun bedrijf voeren. En …, je steunt er de lokale economie mee.”
Bram en Jeltje Hofman is een bevlogen ondernemers uit De Valk, die met ’t Schuurtje een begrip zijn geworden.
 
Streekproducten zijn in opkomst. De klant wil weten waar zijn voedsel vandaan komt. Klanten kiezen vaker voor producten waarvan het verhaal klopt. Waar komt het vandaan, hoe is het verbouwd, streekproducten vormen een samenbindend verhaal van producenten naar consument. En dat vaak in een regio waar dit op slechts enkele kilometers van elkaar plaatsvindt. Plattelandswinkels zijn de spil van de lokale economie waar alles samen komt.
“Men is echt op zoek naar streekproducten. Dat merken wij in onze winkel. Dat schept ook verplichtingen. Je moet het verhaal achter het product kunnen vertellen, want de klant is kritisch. En, terecht!”
 
Stap bij ’t Schuurtje naar binnen en je treedt in een andere wereld binnen. De (weldadige) rust overvalt je. Op je gemak kijk je rond en bemerkt de hoeveelheid aan artikelen.
De dagelijks verse groenten en fruit, biologische Remerker kaas, bio vlees en wijn van Ecofields, Valkbier Bijenblond, streekhoning van de Valkse Bijenhof, het streekbier met benamingen als: Oehoe, Edelhert en Zwijnentrippel en niet te vergeten het vermaarde streekijs ‘IJs van Co’!
Het is slecht een kleine greep muit het uitgebreide assortiment bij ’t Schuurtje.
 
Het is mooi een uitgebreid assortiment te voeren, maar ontspannen achteroverleunen is er voor Bram niet bij. “Je bent verplicht steeds weer nieuwe artikelen in huis te hebben. Klanten willen bij elk bezoek iets nieuws ontdekken. Momenteel zijn we bezig de ouderwetse flessen melk en yoghurt weer in het assortiment te krijgen. Boerenzuivel in de fles, zoals onze ouders dat nog van vroeger kenden. Dit is nog even een puzzelen met de ruimte in de winkel, maar het gaat lukken. Binnenkort kunnen wij onze klanten weer een nieuw en vers streekproduct aanbieden.”
 
Het is niet alleen de directe omgeving dat ruim vertegenwoordigd is, maar ook elders uit het land vind je er lokale producten. Uit Zeeuws Vlaanderen (Graauw) komt de ketchup van de ‘Ketchupfabriek’. Een product dat sinds het begin van dit jaar bij ’t Schuurtje verkrijgbaar is. “Dit loopt als een trein. En …, ook weer een product met een mooi verhaal!”
De zolder wordt in gereedheid gebracht voor de presentatie van de bekende streekmanden en streekkerstpakketten. En ook deze maanden zijn gevuld met producten die van lokale ondernemers. Maar de blikvanger van de zolder is weer de jaarlijkse muurschildering van Ad van Veen. Wist u dat zijn schilderijen, die door de gehele winkel te zien zijn, te koop zijn?
 
Wat wilt u nog meer weten? De beroemde appeltaarten van Jeltje? De zelf gestoofde stoofperen? De Valkse hompjes? De verrukkelijke krentewegge?
Weet u wat? Loop er eens naar binnen en neem de tijd!