Nieuws
Lisa van der Burgh is de eerste kinderburgemeester van Ede.Nora Kudair, Necati Ozel, Max-Merijn Terpstra en Iris de With zijn de eerste kinderwethouders.Burgemeester Rene Verhulst maakte dit 11 juli bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in een volle Edese raadszaal. Tijdens de Heideweek wordt het Kindercollege voorgesteld aan heel Ede. Voorafgaand aan de bekendmaking gaven alle 15 leerlingen een korte presentatie aan de selectiecommissie. Op basis van deze presentatie is het Kindercollege geselecteerd door burgemeester Verhulst, raadsleden Charifa el Kaddouri en Daan Westrate en Ardin van Emmerik, lid van de Jongerenraad Ede.
 
Lisa is 11 jaar, woont in Lunteren, zit in groep 7 van school de Wegwijzer in Lunteren en neemt haar taak serieus. Ik voel veel verantwoordelijkheid, ik mag nu gewoon meebeslissen en mag de gemeente helpen aldus Lisa.
Lisa wil schoolzwemmen onder de aandacht brengen. Ik vind dat er nu te veel ongelukken en verdrinkingen zijn. Schoolzwemmen moet weer terug op de scholen. Ieder kind hoort een zwemdiploma te hebben. Het moet goedkoper worden of de gemeente moet het schoolzwemmen soort van cadeau geven aan arme kinderen, aldus Lisa.