Nieuws
Reisfotograaf Maarten Udema en kinderen van de School met de Bijbel De Valk maakten samen een bijzondere fotoreportage over De Valk. De resultaten van dit werk hangen vanaf 4 maart in plattelandswinkel ‘t Schuurtje in De Valk. Wethouder Weijland opent op 4 maart om 11.00 uur de tentoonstelling.
De_Valk_in_the_picture 
Kinderen van groep acht van de basisschool hebben een workshop fotografie gehad van Maarten Udema. Zij zijn vervolgens met de camera op stap geweest om honderden plaatjes te schieten in De Valk en omgeving. Uit deze collectie zijn de mooiste platen geselecteerd en verwerkt tot fraaie tentoonstelling.
De opdracht was: laat zien wat De Valk is, via thema’s als ‘vrienden’, ‘familie’, ‘hobby’s’ en ‘het mooiste plekje in De Valk’
Maarten Udema heeft zelf ook foto’s gemaakt in De Valk. Hij keek hierbij met de ogen van een buitenstaander naar De Valk. In tegenstelling tot zijn normale manier van kijken geven zijn foto’s deze keer wel een bevooroordeelde blik van iemand uit de Randstad.
En juist die vooroordelen zijn het thema van dit fotoproject.
 
Tijdens de workshops is met de kinderen gesproken over vooroordelen: Welke vooronderstellingen hebben wij over anderen en hoe weten we nu of die gedachten kloppen? Welke vooroordelen zouden er leven over De Valk en kloppen die ook.
Voorafgaand aan de officiële opening van de tentoonstelling gaan de kinderen langs de platen en voorzien deze van commentaar.
Het fotoproject draagt de naam ‘Mijn dorp en ik’. Het project wordt uitgevoerd door reisfotograaf Maarten Udema en Luuk Miedema van Malkander. Eerder is dit project uitgevoerd in Harskamp, Otterlo, Wekerom, De Maandereng, Lunteren en Ederveen.
 
Ouders maar zeker ook alle andere inwoners van De Valk worden uitgenodigd voor de opening op 4 maart. De tentoonstelling hangt ook de rest van het jaar nog in het ‘t Schuurtje. De foto’s zullen vervolgens ook te zien zijn op de website www.mijndorpenik.nl