Nieuws
 Burgemeester Cees van der Knaap heeft onlangs alle basisscholen uit de gemeente Ede benaderd met het verzoek om twee leerlingen uit groep 7 en/of 8 af te vaardigen naar een miniconferentie over vrijheid. Omdat groep 7 al zo intensief met het thema bevrijding Lunteren bezig was, vertegenwoordigden Mathilde en Tijmen uit deze groep de Sprong in Ede. De miniconferentie begon met een rondleiding door het Memorialpark achter het gemeentehuis van Ede.
 
De deelnemers bekeken daar een vijftal monumenten en kregen uitleg over de betekenis van elk monument. Aansluitend bogen de circa 20 jonge scholieren zich in de echte raadszaal over het thema: Wat betekent vrijheid voor mij?
De conferentie werd afgesloten met het aannemen van een resolutie voor de kinderen uit Ede : De gemeente moet elk jaar een grote vredesconferentie organiseren voor kinderen van alle geloven. Om elkaar te leren kennen en respecteren en om te leren dat iedereen hetzelfde behandeld moet worden.
 
De burgemeester was bij de hele conferentie aanwezig. Na afloop heeft hij samen met de kinderen de pers te woord gestaan over de aangenomen resolutie. Woordvoerder Tijmen werd ook geïnterviewd: “Mijn groep was het ook eens met deze resolutie! Ook vonden wij dat er ook school- evenementen moeten worden georganiseerd, waarbij kinderen van elk geloof of uiterlijk iets leuks en bijzonders met elkaar gaan doen. Bijvoorbeeld in de gemeenteraadszaal een film kijken of op de grasvelden bij het gemeentehuis iets leuks doen.”