Nieuws
Dit jaar (7 maart) was het twintig jaar geleden dat Buurt Belangen Vereniging ’t Pakhuus werd opgericht. Het doel van de vereniging is het verstevigen van de sociale contacten in de buurt. Niet alleen toen. Nog steeds zet het bestuur zich in voor het welzijn van de buurtschap en haar bewoners.
Een van de waardevolste activiteiten tot nu toe was de oprichting van het Buurt Preventieteam. Een team gemotiveerde leden dat de veiligheid in de buurt nauwlettend in de gaten houdt. Dat doen zij inmiddels al bijna vijf jaar en zij hebben hun nut al meermalen bewezen.
Buurtvereniging_t_Pakhuus_viert_20_jarig_bestaan
Op sociaal gebied worden er fietstochten voor het hele gezin, koffieochtenden voor de senioren en alleenstaanden en andere gezellige en nuttige bijeenkomsten georganiseerd. Is iemand (langdurig)ziek of is er een nieuwe buurtgenoot geboren dan brengt het representatieteam een bezoekje en een attentie.
Na 20 jaar is de vereniging niet meer weg te denken uit de buurt.
 
De viering van het 20 jarig bestaan op zaterdag 16 mei was dan ook een groot succes. De werkgroep die speciaal voor de viering van het jubileum was samengesteld had alles uit de kast gehaald om er een gezellige doe-dag van te maken.
Onder het motto ‘Samen Sterk’ streden acht teams bestaande uit negen personen in de leeftijd van piep jong tot ver in de tachtig tegen elkaar.
 
De verrassing van de dag was misschien wel het bouwen van twee vlotten waarmee de deelnemers de waterberging aan de rand van het industrieterrein A12 over moesten varen.
Op de scorekaart stond dit onderdeel aangeduid als ‘Wat loopt het vlotjes’ en menigeen vroeg zich af wat daar de achterliggende betekenis van kon zijn.
Er werd gebouwd, er werd gevaren en een enkeling haalde een nat pak, natuurlijk tot hilariteit van de toeschouwers.
Tot slot samen eten en de uitreiking van een lekker prijsje voor het team met de meeste punten maakte de dag compleet.
Het was een mooie dag om met veel genoegen op terug te kijken.