Nieuws
Met het voordagen van het zevende ‘Harsboutergedicht’ openen de duodichters Kila&Babsie zaterdag 16 januari de tentoonstelling ‘Boerderijdieren in de kunst’ in Galerie Zuid te Harskamp. Vanaf 2012 zijn Kila&Babsie dorpsdichter van het, bij de galerie gelegen, kabouterdorp. Tweemaal per jaar maken zij een gedicht waarin ze het wel en wee van het kabouterleven bespreken.
Galerie_Zuid 
Negen kunstenaars hebben voor deze thematentoonstelling werk gemaakt waarin boerderijdieren centraal staan. Els Bleijenberg vervaardigde keramiek waarin katten, kippen en andere dieren met een glimlach en menselijke emotie worden weergegeven. Tini van Gijtenbeek(Ede) geeft haar dieren op nostalgische wijze, met veel aandacht voor detail en sfeer, weer met olieverf. Dinie de Zeeuw(Bennekom) exposeert o.a enkele dierportretten en een stilleven waarop een boerenontbijt met beschuit en boerenbont servies is te zien. In de houtsneden van Luuk Scholten(Doorn) ontmoet je de dieren op de boerderij in de verschillende jaargetijden. Met expressieve lijnen en vlakken geeft hij zijn thema vorm. Krista Verwoerd(Zwolle), de junior van de expositie, maakt vlot neergezette monotypes die de stemming van het dier op krachtige wijze verbeelden.
Marian Brouwer, Hanneke Bruinjé, Guus Kuit en Ans van der Zweep completeren het negental met olieverfschilderijen, keramiek, droge naalden en kleuretsen.
Galerie_Zuid_1 
Tot en met 9 april kan men de boerderijdieren bekijken in Galerie Zuid, Molenweg 109 te Harskamp op woensdag, vrijdag , zaterdag en tweede paasdag tussen 14.00 en 17.00 uur. De toegang is vrij. (meer informatie en een film waarin men kennis maakt met de kunstenaars vindt u op www.galeriezuid.nl