Nieuws
De Stichting Hamlin Fistula Nederland (HFN)organiseert op zaterdag 5 september voor de derde keer een Blote Voeten Tocht, voor vrouwen door vrouwen. Ook dit keer weer in Barneveld. De start is om 13.30 uur vanaf het Raadhuisplein. Doel van de vijf kilometer lange tocht is om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor fistelpatiënten. Dat zijn vrouwen en meisjes in Ethiopië die hun urine en/of ontlasting niet meer op kunnen houden als gevolg van een langdurige bevalling met voor de baby fatale afloop. De vrouwen worden vaak verstoten omdat ze stinken. Hen rest een leven in afzondering zonder toekomst.
Blote_Voeten_Tocht
Stichting HFN heeft tot doel zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor hersteloperaties van fistelpatiënten. De operaties worden uitgevoerd in een van de zes ziekenhuizen van de Hamlin organisatie in Ethiopië. In 95% van de gevallen is een operatieve ingreep afdoende om weer een normaal leven te kunnen leiden.
Voorlichting en preventie zijn sleutelwoorden als het gaat om het voorkomen van fistels. Vandaar ook dat Hamlin Fistula verloskundigen opleidt die vooral in afgelegen gebieden zwangere vrouwen begeleiden. Het aantal vrouwen met fistels daalt daardoor gestaag, maar er is voorlopig nog veel werk aan de winkel.
 
De Blote Voeten Tocht voert vanaf het centrum van Barneveld via schoongeveegde winkelstraten naar het Schaffelaarse Bos. Halverwege een ronde door het bos is er een ‘pitstop’ en een hindernissenparcours. Trainen voor de wandeling op blote voeten is niet nodig. In principe kan iedereen het traject zonder problemen afleggen. Kinderen zijn van harte welkom.
Inschrijven en info: www.blotevoetentocht.nl Inschrijvingskosten: 15 euro. Vragen: barendrecht@barneveld.com