Nieuws
Met de handtekeningen van wethouder Leon Meijer en het bestuur van de ‘Valkse Groencoöperatie’ is het definitief: buurtschap De Valk onderhoudt vanaf nu zelf de openbare ruimte.
Bewoners_de_Valk_onderhouden_openbare_ruimte 
Een bijzondere stap voor de gemeente Ede, om het groenbeheer en het onderhoud aan zandwegen nu aan bewoners te over te dragen, zij bepalen onderling op welke wijze zij het geld besteden.
En als het de bewoners lukt om budget over te houden, mogen ze dat ook zelf besteden aan zaken die De Valk ten goede komen.
 
Misschien wel een bijzondere stap voor Nederland, omdat het hier over een groot gebied gaat. En natuurlijk bijzonder voor De Valk: in het Kulturhus worden straks de besluiten genomen over het maaien van de bermen, het onderhoud van de beplanting en het schaven van de zandwegen.
De coöperatie en gemeente hebben vertrouwen in een succesvol beheer van de openbare ruimte. Hopelijk ziet de Valk er over een jaar nóg mooier uit!
 
Op bijgevoegde foto’s staat het bestuur van de Valkse Groencoöperatie, samen met wethouder Leon Meijer (openbare ruimte) van de gemeente Ede.